Πώς να βρεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση στον έρωτα

Όσο μικρότερος τόσο πιο αφελής δε λένε; Μπορεί να μην ισχύει στη γενική του μορφή καθώς το λες και τσουβάλιασμα ανθρώπων και μυαλών, όμως στον έρωτα ίσως και να μπορούσαμε με τόλμη να πούμε πως αποτελεί δεδομένη αλήθεια.

Κι αυτό γιατί συναισθηματικά όσο πιο μικρός είσαι, τόσο πιο εύκολα ανοίγεσαι, γιατί δεν έχεις προλάβει να φας τη σφαλιάρα σου –τη νοητή- και να σου έρθουν οι κατραπακιές των χωρισμών των αισθηματικών  σκαμπανεβασμάτων, της μοναξιάς από επιλογή ή μη, της νέας αρχής που όλο και πιο δύσκολη γίνεται μετά από ένα τέλος που δεν περίμενες να έρθει.

 

Δες εδώ τον συνδυασμό από Έλαιο Ραγάδων & Έλαιο Σύσφιξης Σώματος και Στήθους

 

Έτσι λοιπόν και στον έρωτα, βαδίζουμε με βήματα όλο και πιο μικρά και δειλά μεγαλώνοντας και κλείνουν οι καρδιές και χαμηλώνουν τα βλέμματα γιατί μας φαίνεται αδιανόητο να πέσουμε ξανά με τα μούτρα, τώρα που ξέρουμε (;) καλύτερα το τέλος της ρομαντικής μας κομεντί.

Μέχρι να σημάνει το ημερολόγιο 30 και να εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια του χρόνου στο δέρμα μας, έχουμε ήδη κατασταλάξει σε πέντε πράγματα συναισθηματικά –ασχέτως αν κάνουμε λάθος σε όλα ή σε κάποια- κι αποφασίζουμε πως «δεν είναι για εμάς οι έρωτες». Μα μεγαλύτερο λάθος δε θα μπορούσαμε να κάνουμε.

[custom_products ids=”58777″]

Σε έρευνα που συνέβη το 2004 στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις για τη φιλοσοφία του φλερτ σε ηλικίες από 25-45 χρόνων σε άντρες και γυναίκες, τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν τα εξής: Φλερτάρουμε με σκοπό:

1. Την άμεση εκτόνωση ερωτικής επιθυμίας.

2. Γιατί το βλέπουμε σαν «άθλημα»- οι γνωστοί χομπίστες του φλερτ.

3. Γιατί μας ενδιαφέρει να εξερευνήσουμε πώς θα ήταν το να είμαστε σε σχέση.

4. Γιατί θέλουμε να βγούμε από το καβούκι μας αναπτύσσοντας τα επικοινωνιακά μας σκιλς.

5. Γιατί έχουμε προσωπικό όφελος από τη σύναψη σχέσης.

6. Για να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας.

 

Πάμε λοιπόν στο νούμερο 6 καθώς αποτελεί μια πληθώρα πραγμάτων και συχνά είναι ο κύριος λόγος που τα ερωτικά μας παίρνουν άσχημη τροπή ή και καθόλου τροπή εδώ που τα λέμε. Το να βασίζεις την αυτοπεποίθησή σου στην ανταπόκριση, είναι σαν να βάζεις τον εαυτό σου ένα σύστημα αυτοαξίας βασισμένο σε ανθρώπους που δεν είσαι εσύ. Άρα καθορίζει κάποιος άλλος το πώς βλέπεις εσύ τον εαυτό σου. Άρα δεν αξιολογείς εσένα με τα δικά σου μάτια και κριτήρια παρά αναμένεις να σου βάλει το επίδοξο φλερτ σου το βαθμό που σού αναλογεί (;).

Αυτό μπορεί να συμβαίνει κι εντελώς ασυνείδητα, να μην υπάρχει καν η αντίληψη ότι συμβαίνει μια αξιολόγηση με βάση όχι εσένα, μα τον απέναντι και τον πιο δίπλα, που να αφορά όμως εσένα; Και το αποτέλεσμα αυτού; Να φροντίζεις τον εαυτό σου όλο και λιγότερο, να αφήνεις το δέρμα σου να μαραζώνει, να θαμπώνει, τη διατροφή σου να πηγαίνει στο βρόντο, τον συναισθηματικό σου κόσμο να βυθίζεται στην ανασφάλεια, γιατί θεωρείς πως η αυτοπεποίθησή σου δεν περνάει από το χέρι σου.

Θυμάσαι λοιπόν που λέγαμε στην αρχή του άρθρου πως όσο πιο μικρός τόσο πιο αφελής στον έρωτα; Μήπως να αναθεωρούσαμε σε δεύτερη ανάγνωση; Μήπως να αποφασίζαμε και να κάναμε επιτέλους κτήμα μας πως η αυτοπεποίθηση ξεκινάει από εμάς για εμάς κι εκπέμπεται προς τα έξω;

Κι αν ναι, πώς θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε επιτέλους πρακτικά έτσι ώστε να γυρίσουμε σελίδα και κοιτάζοντας στον καθρέφτη να βλέπουμε εμάς με τα δικά μας μάτια κι όχι μια αντανάκλαση μια ιδέας που καμία σχέση δεν έχουμε μαζί της; Δες εδώ τον τρόπο να το πετύχεις!

Είναι απλό. Φροντίζοντας το μέσα και το έξω μας. Ό,τι μας περιβάλλει νοητά αλλά και πρακτικά. Κι η ANAPLASIS είναι εδώ, όπως ήταν πάντα, για όσες φορές ένιωσες πως δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, για να σου δώσει το κίνητρο και το έναυσμα για να το πώς να κάνεις την αρχή.

Φρόντισε το δέρμα σου. Τι τριάντα τι σαράντα τι εξήντα, είναι εντελώς ανούσιο να θεωρείς πως η ηλικία έχει το οτιδήποτε να κάνει με την ερωτικότητά σου αλλά και με το πόσο λαμπερό και υγιές είναι το δέρμα σου. Μπορεί να έχεις περάσει μια εγκυμοσύνη, μπορεί να διένυσες τα χίλια μύρια κύματα με τη διατροφή σου κι αυτό να άφησε στο σώμα σου τα σημάδια του, μπορεί να ξέχασες τι πάει να πει γυμναστική από τις τόσες υποχρεώσεις, μπορεί απλώς το δέρμα σου, η υπόστασή σου, να χρειάζεται ένα boost.

Πρόσφερε στον εαυτό σου τη φροντίδα της ANAPLASIS κι άφησε τα έλαιά της και τα φυσικά της συστατικά να δώσουν στο δέρμα σου την αναπνοή δροσιάς κι αγάπης που του αξίζει. Ανακάλυψε την πιο ερωτική σου εκδοχή, αγάπησε το δέρμα σου, κάθε εκατοστό του. Μείνε χωρίς ρούχα μπροστά στον καθρέφτη σου και χαμογέλα με αυτό που βλέπεις, όχι από αμηχανία ή από ντροπή μα με ένα χαμόγελο που θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή από εσένα για σένα κι ύστερα για τον έρωτα που ψάχνεις. Αγάπησε τον εαυτό σου και δέξου το σώμα το οποίο σε προσέχει από τη μέρα της γέννησής σου. Τώρα είναι η σειρά σου να τού το ανταποδώσεις. Φλέρταρε πρώτα με σένα κι ύστερα ανοίξου σε νέες περιπέτειες.

Στην ίδια έρευνα που αναφερθήκαμε προηγουμένως, δόθηκαν 1.041 διαφορετικές εκφράσεις προσώπου στους συμμετέχοντες κι ερωτήθηκαν ποια κατά τη γνώμη τους είναι η πιο ενδιαφέρουσα κι όμορφη.

«Εκείνη της ευτυχίας» ήταν η απάντηση με 48% συμφωνία αποτελεσμάτων κι ακολούθησε με 35% «εκείνη της σιγουριάς-αυτοπεποίθησης». Μην αναρωτιέσαι λοιπόν τι κάνει έναν άνθρωπο ελκυστικό και γοητευτικό. Τώρα πια ξέρεις.

[custom_products ids=”58777″]

 

Διάβασε περισσότερα για το πώς να πετύχεις να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου