Πώς μπορείς να σβήσεις τις ραγάδες εγκυμοσύνης

Μπορεί να ήταν η μαμά σου που κάποτε σου έδειχνε τα σημάδια στην κοιλιά της από τη γέννα σου, ή μια influencer που είδες να δείχνει περήφανα τα δικά της στο Instagram, σίγουρα όμως ήταν στα πρώτα πράγματα που σκέφτηκες ότι θα αποκτήσεις με μια εγκυμοσύνη. Μιλάμε για τις ραγάδες, τα σημάδια εκείνα που δείχνουν στο σώμα μας το θαυματουργό δώρο της ζωής, που έφεραν στον κόσμο και το δικό σου παιδί.Σημάδια που έχουν γίνει σχεδόν συνώνυμα πια με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, όπως η πρωινή ναυτία και οι βρώμικες πάνες. Η αλήθεια είναι ότι οι ραγάδες αποτελλούν ένα μυστήριο για πολλούς. Γιατί κάποιοι αποκτούν και κάποιοι όχι; Υπάρχει τρόπος να τις προλάβουμε; Είναι συγκεκριμένες οι περίοδοι που εμφανίζονται; Ισχύει ότι αν από κόκκινες γίνουν λευκές, δεν μπορούν να εξαφανιστούν;

Τόσα πολλά τα ερωτήματα κι όμως, η αλήθεια είναι πως υπάρχει τρόπος να σβήσεις τις ραγάδες από το σώμα σου, αν αυτό είναι που επιθυμείς. Πώς; Με τη βοήθεις της φύσης και της ANAPLASIS!

Η δραστικότητα του ελαίου ραγάδων οφείλεται αποκλειστικά στο συνδυασμό των φυτικών και αιθερίων ελαίων από τα οποία αποτελείται. Τα χρησιμοποιούμενα φυτικά έλαια, το καθένα με τις δικές του ιδιότητες, αποτελούν πλούσια φυσική πηγή βιταμινών, μετάλλων, μονο- και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Η επίδρασή τους στο δέρμα είναι πολλαπλή.

[custom_products ids=”58777″]

Τα λιπαρά οξέα ω3, ω6 και ω9 δρουν αναπλαστικά, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, ενισχύοντας την ανάπλασή της και τη δημιουργία νέων κυττάρων. Οδηγούν δηλαδή στη σταδιακή επούλωση της επιδερμίδας από ραγάδες και ουλές. Ενυδατώνουν σε βάθος το δέρμα προστατεύοντας το από τις συνέπειες της ξηρότητας (ερεθισμοί, ερυθρότητα, ραγάδες). Η δραστικότητα του ελαίου ολοκληρώνεται με μία σύνθεση από επιλεγμένα αιθέρια έλαια, η οποία επιταχύνει την αναδόμηση/ανάπλαση των κυττάρων και κατά συνέπεια την επούλωση ραγάδων και ουλών, ακόμη και μακροχρόνιων.

[custom_products ids=”5537″]

Τι είναι όμως οι ραγάδες;

Οι ραγάδες, γνωστές ως «striae gravidarum» στην εγκυμοσύνη, είναι βασικά ένας τύπος ουλής. Μοιάζουν με ραβδώσεις στο δέρμα σας. Μπορούν να είναι ροζ, κόκκινες, μαύρες, μπλε ή μοβ. Όλα εξαρτώνται από:

1. Το πώς προκαλούνται

2. Το πού βρίσκονται στο σώμα σας

3. Πόσο χρονών είναι

Όταν οι ραγάδες εμφανίζονται για πρώτη φορά, μπορεί να δίνουν την αίσθηση πως είναι σαν ελαφριά εξογκώματα, αλλά τελικά καταλίγουν να είναι σαν ελαφρές βυθίσεις στο δέρμα σας. Όταν εμφανιστούν για πρώτη φορά, επίσης, μπορούν να φέρουν ελαφριά φαγούρα.

 

Σε μελέτη του 2013 υποδηλώνεται ότι μερικοί άνθρωποι είναι απλώς γενετικά πιο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν ραγάδες από άλλους. Έτσι, εάν η μαμά σας ή η γιαγιά σας εμφάνισε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσετε κι εσείς. Έρευνα του 2017, υποδηλώνει ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πιο πιθανό να εμφανίσετε ραγάδες εάν είστε νεότεροι ή εάν παίρνετε εύκολα και γρήγορα βάρος. Τα επίπεδα ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν επίσης να παίξουν κάποιο ρόλο.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος στις πρώιμες ραγάδες μπορεί να τις κάνει λιγότερο αισθητές. Για παράδειγμα, διαπιστώθηκε ότι η χρήση υαλουρονικού οξέος, Centella asiatica (ιατρικό βότανο που χρησιμοποιείται συχνά στην παραδοσιακή ιατρική) και καθημερινά μασάζ βοήθησαν στη μείωση των ραγάδων. Αρκετές μελέτες, υποδηλώνουν ότι οι κρέμες που έχουν ως συστατικό ω3 κι ω6 μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση των ραγάδων, ειδικά εάν οι κρέμες χρησιμοποιούνται προληπτικά και καθημερινά.

 

Τι τις προκαλεί;

Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, οι ραγάδες αναπτύσσονται καθώς το δέρμα σας τεντώνεται γρήγορα. Αυτό το τέντωμα σχίζει τις υποστηρικτικές δομές στο μεσαίο ή κάτω στρώμα των ιστών του δέρματός σας, δημιουργώντας την ουλή.

Οι ραγάδες συμβαίνουν συνήθως κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, της ταχείας αύξησης βάρους ή, φυσικά, της εγκυμοσύνης. Στην πραγματικότητα, έως και το 90% των εγκύων θα εμφανίσουν ραγάδες μέχρι το τρίτο τρίμηνο.

Πού εμφανίζουμε ραγάδες:

1. κοιλιά

2. οπίσθια

3. στήθη

4. μηρούς

 

[custom_products ids=”58777″]

Απλώστε επαρκή ποσότητα στην επιθυμητή περιοχή με κυκλικές κινήσεις κι ελαφρύ μασάζ, μέχρι τα ευεργετικά συστατικά του Ελαίου Σύσφιξης Σώματος και Στήθους της ANAPLASIS απορροφηθούν εντελώς από την επιδερμίδα. Συστήνεται καθημερινή εφαρμογή σε καθαρή επιδερμίδα, κατά προτίμηση το βράδυ, μετά από μπάνιο.