Παρέχεις επαρκή αντηλιακή προστασία στο παιδί σου;

Ορισμένοι γονείς μπορεί να μην παρέχουν επαρκή αντηλιακή προστασία στα παιδιά τους κι αυτό γιατί φορώντας τους καπέλο και μπλούζα, πηγαίνοντάς τα στη θάλασσα νωρίς ή κρατώντας τα στη σκιά αισθάνονται ότι αρκεί για να μην καούν. Ωστόσο, μια τέτοια τακτική δεν προστατεύει καθόλου ένα παιδί από τη βλαβερή επίδραση του ήλιου στο δέρμα του, ακόμα κι αν τα αποτελέσματα δε φανούν από τη μια μέρα στην άλλη με ένα απλό κάψιμο. Ίσως είναι μια συννεφιασμένη μέρα και δεν πιστεύετε ότι οι ακτίνες του ήλιου είναι τόσο επιβλαβείς. Ή μπορεί να χάσετε την αίσθηση του χρόνου και να μην ανανεώσετε την ποσότητα του αντηλιακού. Ή, θα μπορούσε απλώς να έχει να κάνει με την προσωπική σας επιλογή να μη δίνετε κάθε μέρα μάχη στις διακοπές σας, ζητώντας από τα παιδιά σας να βγουν από την πισίνα ή τη θάλασσα και να στεγνώσουν για τη δεύτερη στρώση αντηλιακού. Ενώ οι περισσότεροι γονείς κατανοούν τη σημασία της χρήσης αντηλιακού, πολλοί μπορεί να μη λαμβάνουν όλα τα σωστά μέτρα για να προστατεύσουν σωστά το δέρμα των παιδιών -ειδικά όταν πρόκειται για την εκ νέου εφαρμογή- σύμφωνα με την Εθνική Δημοσκόπηση του C.S. Mott, ειδικού δερματολόγου και παιδιάτρου στο νοσοκομείο παίδων του Michigan. Σαφώς, η προστασία των παιδιών από τη θέρμη και τις ακτίνες του ήλιου είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των επώδυνων ηλιακών εγκαυμάτων και της υπεριώδους ακτινοβολίας που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος και πρόωρες ρυτίδες και γήρανση, ακόμα και στο παιδικό δέρμα.. Το Παιδικό Αντηλιακό Γαλάκτωμα SPF50+

[custom_products ids=”65547″]

– Με 100% Φυσικά Φίλτρα, Βιολογικό Έλαιο Tamanu, Bisabolol και Βιταμίνες C, E, B5 της ANAPLASIS περιέχει επιλεγμένα συστατικά, που προστατεύουν αποτελεσματικά το ευαίσθητο παιδικό δέρμα και το διατηρούν επαρκώς ενυδατωμένο κατά την έκθεση στον ήλιο. 

Η αντηλιακή προστασία επιτυγχάνεται αποκλειστικά με φυσικά φίλτρα, τα οποία είναι αναγνωρισμένα ως τα πιο ασφαλή αντηλιακά φίλτρα.

Αντανακλούν επαρκώς την ηλιακή ακτινοβολία, δεν προκαλούν αλλεργίες και είναι τα πλέον κατάλληλα για την προστασία του παιδικού δέρματος κατά την έκθεση στον ήλιο.

96% φυσική σύνθεση

Περιέχει αποκλειστικά φυσικά φίλτρα

Σύνθεση ειδικά μελετημένη και ασφαλής για τα παιδιά

Ανθεκτικό στο νερό

Ενυδατώνει επαρκώς το δέρμα

Εύκολο άπλωμα και γρήγορη απορρόφηση

Προστατεύει αποτελεσματικά από την ακτινοβολία (UVA/UVB)

[custom_products ids=”65547″]

Σαφώς μερικοί από τους μεγαλύτερους μύθους που κυκλοφορούν, είναι ότι άπαξ και υπάρξει μαύρισμα στο δέρμα, ακόμα και το παιδικό, αυτό σημαίνει ότι μειώνεται η ανάγκη του στο αντηλιακό καθώς έχει περισσότερη ανθεκτικότητα απέναντι στον ήλιο.

Ενώ τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα μπορεί να έχουν κάποια ενσωματωμένη προστασία του δέρματος λόγω μιας χρωστικής που είναι γνωστή ως μελανίνη που φιλτράρει περισσότερη υπεριώδη ακτινοβολία, αυτή η φυσική προστασία φτάνει μέχρι εκεί και σαφώς δεν επαρκεί, ειδικά για ένα τόσο ευαίσθητο δέρμα όπως το παιδικό.

«Οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα μπορεί να καίγονται πιο γρήγορα κι εύκολα από εκείνους με πιο σκούρες αποχρώσεις δέρματος, αλλά κανείς δεν έχει ανοσία στις πιθανές βλάβες της έκθεσης στον ήλιο», αναφέρει ο δερματολόγος. Το Παιδικό Αντηλιακό Γαλάκτωμα SPF50+  μπορεί να βοηθήσει δραστικά στην προστασία του δέρματος, όμως κανένα προϊόν δεν κάνει θαύματα. Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά να παίζουν στη σκιά και να περιορίζουν την έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής μεταξύ 12 μ.μ. και 4 μ.μ..

Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιούν προστατευτικά ρούχα, όπως ελαφριά μπλουζάκια που καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια κι ένα καπέλο με φαρδύ γείσο που σκιάζει το πρόσωπο και το πίσω μέρος του λαιμού, που συχνά είναι από τα πρώτα που καίγονται. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούνται γυαλιά ηλίου με προστασία UV για την προστασία των ματιών των παιδιών. Για την πληρέστερη περιποίηση του παιδικού δέρματος μετά την έκθεση στον ήλιο, εφαρμώστε μια μεγάλη δόση από το After Sun Gel της ANAPLASIS που φροντίζει, προστατεύει και ηρεμεί το δέρμα, διατηρώντας το ενυδατωμένο και απαλό.  Επίσης, οι γονείς θα πρέπει να θυμούνται να εφαρμόζουν ξανά κάθε δύο ώρες και πιο συχνά εάν τα παιδιά κολυμπούν το αντηλιακό, για καλύτερη προστασία.

[custom_products ids=”65547″]

«Πιθανώς η νούμερο ένα αιτία εγκαυμάτων είναι να μην εφαρμόζουμε ξανά το αντηλιακό αφού περάσουν δυο ώρες», αναφέρει ο δερματολόγος. «Δεν μπορούμε να κάνουμε επάλειψη μόνο μία φορά και να τελειώνουμε. Τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από τον ήλιο μπορούν να προληφθούν», προσθέτει.

«Η λήψη των σωστών μέτρων για την προστασία των παιδιών μας από τον ήλιο έχει τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα οφέλη κι είναι στο χέρι μας να τα προστατεύσουμε, μέχρι να μπορούν να το κάνουν εκείνα για τους εαυτούς τους».