Φύκι και πράσινο τσάι σου χαρίζουν πιο σμιλεμένο και λείο δέρμα

Fun facts για την κυτταρίτιδα:

Συνήθως επηρεάζει τους γλουτούς και τους μηρούς, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σ’ άλλες περιοχές.

Μεταξύ 80 και 90 τοις εκατό των γυναικών θα εμφανίσουν πιθανώς κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα είναι επίσης γνωστή ως όψη φλοιού πορτοκαλιού, λόγω της υφής της.

Πολλές οι διαθέσιμες θεραπείες, αλλά το αποτέλεσμα είναι -σχετικά- προσωρινό.

Μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, η διακοπή του καπνίσματος κι ένας ενεργός τρόπος ζωής μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα είναι ένας όρος για τον σχηματισμό σβώλων και βαθουλωμάτων στο δέρμα.

Οι κοινές ονομασίες για την κυτταρίτιδα είναι: Φλοιός πορτοκαλιού, cottage-cheese, ζημιά από χαλάζι και το φαινόμενο του στρώματος.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να επηρεάσει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, αλλά είναι πιο συχνή στις γυναίκες, λόγω της διαφορετικής κατανομής του λίπους, των μυών και του συνδετικού ιστού.

[custom_products ids=”116304″]

3 οι βαθμίδες στις οποίες μπορεί να εμφανιστεί σύμφωνα με έρευνα του δερματολογικού ινστιτούτου το 2009:

1, ή ήπια: Υπάρχει μια όψη «φλοιού πορτοκαλιού», με 1 ως και 4 επιφανειακές κοιλότητες και μια ελαφρώς χαλαρή εμφάνιση στο δέρμα.

2, ή μέτρια: Υπάρχουν από πέντε έως εννέα βαθουλώματα μεσαίου βάθους, μια εμφάνιση «τυρί cottage» και το δέρμα φαίνεται κατά 70% καλλυμένο από αυτή στα δύσκολα σημεία.

3, ή σοβαρή: Υπάρχει μια εμφάνιση ολοκληρωμένου «στρώματος», με 10 ή περισσότερες βαθιές καταθλίψεις, και το δέρμα είναι έντονα τραβηγμένο.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) έχει δημοσιεύσει μια σειρά από τεχνικές που μπορεί να είναι επιτυχείς στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας με το σπάσιμο των λωρίδων του συνδετικού ιστού κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Η θεραπεία ακουστικών κυμάτων χρησιμοποιεί μια συσκευή χειρός για τη μετάδοση ηχητικών κυμάτων. Μπορεί να λειτουργήσει, αλλά μπορεί να χρειαστούν αρκετές συνεδρίες.

Η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας για έναν χρόνο ή περισσότερο. Περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός πολύ μικρού καθετήρα λέιζερ κάτω από το δέρμα.

Η υποτομή περιλαμβάνει έναν δερματολόγο που βάζει μια βελόνα κάτω από το δέρμα για να σπάσει τις ταινίες του συνδετικού ιστού. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν 2 χρόνια ή περισσότερο.

Η ακτινοθεραπεία στοχεύει στη μείωση της κυτταρίτιδας θερμάνοντάς την, αλλά τα όποια αποτελέσματα είναι βραχυπρόθεσμα.

Η λιποαναρρόφηση με τη βοήθεια λέιζερ αφαιρεί μικρές ποσότητες λίπους, αλλά αυτό μπορεί να επιδεινώσει το λακκάκι. Έρευνες δεν έχουν δείξει ακόμη ότι δρα στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Η υπερηχητική λιπογλυπτική στοχεύει και καταστρέφει το λίπος, αλλά και πάλι λείπει η έρευνα για να δείξει ότι λειτουργεί.

 

Η καφεΐνη και το πράσινο τσάι αφυδατώνουν τα κύτταρα, καθιστώντας τα λιγότερο ορατά κι είναι εντελώς ακύνδυνα για το δέρμα.

Η ρετινόλη μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας παχύνοντας το δέρμα. Απαιτούνται συχνές χρήσεις για να δείτε αποτελέσματα.

Το εκχύλισμα Πράσινου Τσαγιού λόγω της περιεκτικότητάς του σε καφεΐνη δρα λιποδιαλυτικά.

 

 

Τα διαφορετικά είδη φυκιών που περιέχει η Λάσπη Φυκιών κατά του Φλοιού Πορτοκαλιού με εκχυλίσματα Πράσινου Τσαγιού, Σπιρουλίνας και Ιπποκαστανέας της ANAPLASIS,

πλούσια σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες C,E,B και ιώδιο, ενισχύουν τη λεμφική κυκλοφορία και την ελαστικότητα της επιδερμίδας, βελτιώνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Πιο αναλυτικά η λάσπη φυκιών:

  • Μειώνει την όψη «φλοιού πορτοκαλιού»
  • Βοηθά στη μείωση της τοπικής συσσώρευσης λίπους
  • Ενυδατώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα
  • Επανορθώνει και σμιλεύει τη σιλουέτα
  • Ενισχύει τη λεμφική κυκλοφορία και αποτοξινώνει την επιδερμίδα

[custom_products ids=”116304″]

Οδηγίες χρήσης:

Απλώνετε επαρκή ποσότητα από τη Λάσπη Φυκιών κατά της Όψης Φλοιού Πορτοκαλιού με εκχυλίσματα Πράσινου Τσαγιού, Σπιρουλίνας και Ιπποκαστανέας της ANAPLASIS στην επιθυμητή περιοχή. Τυλίγετε την περιοχή με μεμβράνη για μία ώρα, με σκοπό η Λάσπη Φυκιών να επιδράσει στο σώμα. Στη συνέχεια ξεπλένετε πολύ καλά την περιοχή. Συνιστώμενη συχνότητα εφαρμογής: Για εντατική δράση: 3 φορές την εβδομάδα. Για συντήρηση: 2 φορές την εβδομάδα.