Tι είναι οι ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι οι ευθείες ουλές που βλέπουμε στην επιδερμίδα μας, όταν αλλάζει απότομα το βάρος ή το ύψος μας. Συνήθως στην αρχή έχουν ένα κόκκινο-ροζ χρώμα όταν είναι φρέσκες. Μετά από λίγο καιρό μένει μια άσπρη γραμμή. Η πιο ουσιαστική αιτία που αποκτούμε αυτά τα σημάδια είναι η έλλειψη ενυδάτωσης κι ελαστικότητας. Από πολλές πηγές ακούμε ή διαβάζουμε ότι δεν μπορούμε να προλάβουμε τις ραγάδες. Αυτός δεν είναι τίποτα άλλο από ακόμα ένας μύθος που θα προσπαθήσουμε να καταρρίψουμε στα Μυστικά Ομορφιάς.

Οι ραγάδες αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο σε διάφορες φάσεις της ζωής μας. Τις παρατηρούν τόσο άντρες όσο και γυναίκες συνήθως σε διαφορετικά στάδια. Η αρχή της εμφάνισής τους ξεκινά για κάποιους στην εφηβεία. Για τους άντρες ειδικά όταν αυξάνεται απότομα το ύψος και η μυϊκή μάζα του σώματος, αλλά και στις γυναίκες, ειδικά στην περιοχή του στήθους.

Μπορούμε να τις προλάβουμε πριν εμφανιστούν;

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, όμως, υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσουμε νέες ραγάδες. Γι’ αυτό, όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, τόσο το καλύτερο. Μπορεί να έχουμε μια ορμονική διαταραχή. Ίσως μια μεγάλη αλλαγή στο βάρος μας, όπως στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

Γι΄αυτό, ένα πρώτο βήμα στην πρόληψη κατά των ραγάδων αποτελεί η διατήρηση του βάρους μας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και όταν χάνουμε κιλά, είναι σημαντικό να προσέχουμε τη διατροφή μας και να μειώνουμε σταδιακά το βάρος, χωρίς ακρότητες και υπερβολές στη διατροφή μας.

Όπως ξέρουμε καλά, είναι μια συχνή ανησυχία των γυναικών που περιμένουν παιδί το πώς θα αντιδράσει το σώμα τους στις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα κατα τη διάρκεια της ιδιαίτερης, όμορφης αυτής περιόδου. Ειδικά μία έγκυος είναι λογικό να σκεφτεί “Δεν μπορώ να ελέγξω το πόσο απότομα θα βάλω και χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης, άρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα”.

Σε αυτό έχουμε να απαντήσουμε “Κι όμως μπορείς!”

Γιατί να δοκιμάσεις το έλαιο πρόληψης ραγάδων της ANAPLASIS

 

Από την άποψη της δίαιτας δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να λαμβάνουμε μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C. Αυτή η βιταμίνη είναι ο κύριος παράγοντας ενυδάτωσης του δέρματος. Κάνει την επιδερμίδα πιο ελαστική έτσι ώστε ακόμα και στις απότομες αλλαγές, το δέρμα να μη “σπάει”. Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν άφθονες βιταμίνες που θα μας βοηθήσουν να προλάβουμε τις ραγάδες πριν εμφανιστούν. Τα εσπεριδοειδή, αλλά και το μπρόκολο και το κουνουπίδι, είναι πολύ καλές πηγές της απαραίτητης αυτής βιταμίνης.

Φυσικά, όμως, ένα απόλυτα ασφαλές και φυσικό προϊόν μπορεί να προλάβει την εμφάνιση ραγάδων. Το Έλαιο Πρόληψης Ραγάδων – Essential Oil Free της ANAPLASIS έχει φτιαχτεί με απόλυτα φυτικά συστατικά και είναι σχεδιασμένο ειδικά για να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια και οι έγκυες!

Πλούσιο σε πολλά θρεπτικά έλαια, προσφέρει μεταξύ άλλων στοιχείων και βιταμινών και τις βιταμίνες C και Ε. Ενεργοποιούν και βοηθούν τη φυσική διεργασία του δέρματος να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη, συστατικά απαραίτητα για τη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Απλώνουμε επαρκή ποσότητα από το Έλαιο Πρόληψης Ραγάδων – Essential Oil Free στην περιοχή που μας ενδιαφέρει δύο φορές τη μέρα. Το μόνο που προσέχουμε είναι να αποφύγουμε την επαφή με τον ήλιο για τις επόμενες ώρες από την εφαρμογή.

Mε το Έλαιο Πρόληψης Ραγάδων – Essentials Oil Free και με λίγη βοήθεια από τη διατροφή μας, προλαβαίνουμε την εμφάνιση των ραγάδων, αν για εμάς αποτελεί πρόβλημα. Μπορούμε να φτάσουμε στην ιδανική του μορφή το δέρμα μας. Αυτή που για εμάς θα είναι η πιο όμορφη κάθε που θα συναντάμε έναν καθρέφτη. Με ή χωρίς ραγάδες.