Aπαραίτητο ένα καλό after sun μετά την παραλία, λένε οι ειδικοί

Πόσες ακτίνες έχει η ήλιος;

Το ηλιακό φως ταξιδεύει στη γη ως ένα μείγμα ορατών κι αόρατων ακτίνων ή κυμάτων. Τα μεγαλύτερα αυτών, όπως τα ραδιοκύματα, είναι αβλαβή για τους ανθρώπους. Όμως τα μικρότερα όπως το υπεριώδες φως (UV), μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον άνθρωπο. Οι μεγαλύτερες από αυτές τις ακτίνες UV που φτάνουν στην επιφάνεια της γης ονομάζονται ακτίνες UVA. Οι πιο κοντές ονομάζονται ακτίνες UVB.

Βρες εδώ σε σούπερ προσφορά το After Sun Gel της ANAPLASIS και προστάτευσε το δέρμα σου. Η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UVB μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακό έγκαυμα. Οι ακτίνες UVA μπορούν να ταξιδέψουν πιο βαθιά στο δέρμα από τις ακτίνες UVB, αλλά κι οι δύο μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του. Όταν, μάλιστα, εισέρχονται στα κύτταρα του δέρματος, αναστατώνουν την ανάπτυξή του κι έχουμε το φαινόμενο της φωτογήρανσης για το οποίο θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο πιο αναλυτικά.

Μπορεί το δέρμα μας να διορθώσει τη ζημιά του ήλιου μόνο του;

Το δέρμα μας έχει τρόπους να αποτρέψει ή να επιδιορθώσει τέτοιες βλάβες. Το εξωτερικό στρώμα του δέρματος αποβάλλει συνεχώς τα νεκρά κύτταρά του και τα αντικαθιστά με νέα. Μπορεί να έχουμε παρατηρήσει αυτό το είδος “επισκευής” του δέρματος εάν είχαμε ποτέ ένα κακό ηλιακό έγκαυμα. Επίσης, μπορεί να ξεφλουδίζει, αλλά συνήθως φαίνεται φυσιολογικό σε μια εβδομάδα ή 2.

 

Βρες εδώ σε σούπερ προσφορά το After Sun Gel της ANAPLASIS και προστάτευσε το δέρμα σου.

[custom_products ids=”120954″]

Θέλουμε το μαύρισμά μας να κρατήσει περισσότερο;

Η χρήση ενός ενυδατικού και θρεπτικού afer sun μετά την έκθεση στον ήλιο βοηθά επίσης να παρατείνουμε το μαύρισμα καθώς ενυδατώνει σε βάθος κι αποτρέψει το ξεφλούδισμα. Εφαρμόζουμε το after sun μας κάθε μέρα μετά το ντους για να αυξήσουμε τη μακροζωία της χρυσής λάμψης του μαυρίσματός μας, κρατώντας το δέρμα μας υγιές, λείο και ζωντανό.

Extra tip: Ένας άλλος τρόπος για να παρατείνουμε τη διάρκεια του μαυρίσματος μας είναι να κάνουμε δροσερά ντους κι όχι ζεστά. Το ζεστό ντους μπορεί να στεγνώσει το δέρμα, επομένως ένα δροσερό ντους διατηρεί όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία στο δέρμα μας.

Βρες εδώ σε σούπερ προσφορά το After Sun Gel της ANAPLASIS και προστάτευσε το δέρμα σου.

Σε μια χώρα που ο ήλιος αγκαλιάζει τα 2/3 των ημερών του έτους, είναι αδύνατον να αποφύγουμε εντελώς τον ήλιο. Επίσης, μερικοί άνθρωποι βλέπουν τον ήλιο ως πηγή βιταμίνης D, αλλά χρειάζεται μόνο λίγος χρόνος έκθεσης στον ήλιο για να πετύχουμε την πρόσληψη που χρειαζόμαστε.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να πάρουμε επαρκή ποσότητα βιταμίνης D;

Για την ακρίβεια περίπου 10 έως 15 λεπτά την ημέρα στο πίσω μέρος των χεριών και το κάτω μέρος του προσώπου, σύμφωνα με ειδικούς, μιας κι εκεί το δέρμα είναι ευαίσθητο και προσλαμβάνει ευκολότερα. Σαφώς υπάρχουν και πολλοί που απολαμβάνουν ένα πιο σκούρο δέρμα, σταρένιες επιδερμίδες και εντυπωσιακές καλοκαιρινές εμφανίσεις.

Είναι σημαντικό το after sun;

Το ευαίσθητο δέρμα είναι πιο πιθανό να έχει μια εξασθενημένη λειτουργία φραγμού των βλαβερών ακτίνων, γεγονός που μπορεί να το κάνει πιο ευαίσθητο σε βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά και ηλιακά εγκαύματα. Αυτό κάνει τη χρήση του after sun ακόμα πιο σημαντική. Σίγουρα υπάρχει, λοιπόν, πολύ μεγάλη ανάγκη για ένα αποτελεσματικό after sun για μετά τον ήλιο, που χρειάζεται να περιέχει αιθέρια έλαια που μπορούν να είναι σωτήρια για το ευαίσθητο δέρμα.

 

Βρες εδώ σε σούπερ προσφορά το After Sun Gel της ANAPLASIS και προστάτευσε το δέρμα σου.

Γιατί να επιλέξουμε το After Sun Gel της ANAPLASIS; 

Το After Sun Gel – Με Υαλουρονικό Οξύ 6 Τύπων, Βιολογική Αλόη και D-Panthenol περιέχει επιλεγμένα ενεργά συστατικά, με ιδιότητες ευεργετικές για το δέρμα. Το Υαλουρονικό Οξύ 6 Τύπων, επιτυγχάνει ταυτόχρονα βαθύτερη ενυδάτωση, εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και προστασία από την απώλεια υγρασίας. Χαρίζει σφριγηλότητα και ελαστικότητα και βελτιώνει αισθητά την όψη του αφυδατωμένου δέρματος.