5 μικροκινήσεις του προσώπου που δείχνουν ότι γουστάρεις

Μπορείς να βάλεις στη σειρά όλες τις λέξεις που έχουν ποτέ γραφτεί, να απαγγείλεις σε όλες τις γλώσσες και διαλέκτους, να προφέρεις ξεχωριστά και δυνατά κάθε γράμμα μα και πάλι δε θα καταφέρουν να δείξουν όσα μπορεί από μόνο του ένα και μόνο τόσο δα νεύμα. Έτσι είναι ο έρωτας, όταν αγουροξυπνημένος φέρνει εντός μας μια ανάplasis, αφού πρώτα μας κάψει ολοσχερώς. Κι είναι αλήθεια τόσο μικρές μα και συνάμα σπουδαίες οι κινήσεις, ανεπαίσθητες μα ξεκάθαρες, που θα σε προδώσουν και θα δείξουν όλα όσα αισθάνεσαι. 5 κινήσεις, όλες συγκεντρωμένες στο πρόσωπό σου, να φωνάζουν «σε γουστάρω».

 

 

1. Ελαφρύ τίναγμα ώμου προς τα μπροστά. 

Αθώο θα μπορούσες να πεις, μα ίσως και να αποτελεί την αλφαβήτα του body language στο φλερτ, ξεκινώντας από τα μαλλιά. Επομένως φρόντισε να είναι περιποιημένα και λαμπερά, για να μην προδωθείς από τόσο νωρίς! Το  έλαιο Μαλλιών “RPNZL” της anaplasis με αλόη και βιταμίνη Ε & D θα σου χαρίσει το ιδανικότερο παραπλανητικό σου χαρτί.  Βλέπεις, ακόμα και η κατεύθυνση παίζει ρόλο καθώς μια κίνηση του ώμου προς τα πίσω, σκοπό έχει να προτάξει τον θώρακα μπροστά, με έμμεσο μήνυμα την επιβολή και την επιθετικότητα. Αντίθετα η κίνηση του ώμου προς τα μπροστά, φέρνει το πρόσωπο πιο κοντά στον ώμο κρύβοντας έτσι ελαφρώς το λαιμό πίσω από τα μαλλιά σου. Ναι και; Το ήξερες πως από το λαιμό σου περνούν γύρω στο 1 μύριο νευρικές απολήξεις πριν καταλήξουν στον εγκέφαλό σου, συν κάποιες ζωτικές αρτηρίες σου; Είναι όλα τα κόκκινα φωτάκια σου με δυο λόγια τα οποία όταν χοροπηδούν σαν τρελά όταν αρχίζεις κι ερωτεύεσαι.

2. Γρήγορο ανοιγόκλεισμα βλεφάρων 

Κοινωνικά υπάρχει ο άτυπος κανόνας της προσωπικής απόστασης. Αυτή ορίζεται  από μισό μέχρι το ένα μέτρο γύρω από το σώμα σου. Όταν παραβιαστεί οι αντιδράσεις του σώματός σου είναι δύο. Ή μία είναι η άμεση σωματική απομάκρυνση- κοινώς τράβηγμα- έτσι ώστε να ανακτήσεις τη χαμένη απόσταση. Η δεύτερη περίπτωση αφορά στο να σου αρέσει που η απόσταση μειώθηκε. Και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για μια κατάσταση την οποία δεν προκάλεσες κι υπήρξες δέκτης άρα ως ένα βαθμό σε ξάφνιασε. Το παρατεταμένο βλέμμα χωρίς άνοιγμα ή κλείσιμο των ματιών σύμφωνα με τις αρχές της γλώσσας του σώματος, δείχνουν διάθεση να απειλήσεις, να εκφοβίσεις ή να κομπλάρεις με πιο απλά λόγια των άλλο. Με το να ανοιγοκλείσεις γρηγορότερα τα βλέφαρά σου, δείχνεις ξεκάθαρα πως εγκρίνεις την κίνηση που έκανε να σε πλησιάσει και πως δε θέλεις να απομακρυνθεί.

 

3. Συχνά νεύματα 

Όταν σου αρέσει κάποιος θέλεις ενδόμυχα και πολλές φορές και υποσεινήδητα να τον κάνεις να σε εμπιστευτεί. Ένα νεύμα του κεφαλιού που επαναλαμβάνεται είναι και δείγμα ότι έχει την αμέριστη προσοχή σου. Όταν το κεφάλι σου βρίσκεται ψηλά με ελαφριά κίνηση πρός τα πίσω τραβώντας τα μαλλιά σου έτσι ώστε να αγριεύουν ελαφρώς τα χαρακτηριστικά σου, δηλώνεις υπεροψία ή και επιθετική στάση. Όταν πάλι χαμηλώνει αφήνοντας παιχνιδιάρικα τα λαμπερά μαλλιά σου  από το έλαιο “RPNZL” της ανάplasis να καλύψουν τους κροτάφους σου, φανερώνει υπακοή ή/ και ταπεινότητα. Έτσι δημιουργείς εν αγνοία σου ένα έδαφος που προσκαλεί τον άλλο να ανοιχτεί περισσότερο, είναι σαν να του λες «αποδέχομαι κι εγκρίνω τον τρόπο που μου μιλάς και μου φέρεσαι, συνέχισε».

 

4. Δάγκωμα χειλιών

Παράδοξο νούμερο τέσσερα λοιπόν κι άλλος ένα μύθος που ήρθε η ώρα θα καταρριφθεί καθώς επικρατεί η άποψη ότι ναι μεν το δάγκωμα χειλιών είναι στο παιχνίδι της γλώσσας του σώματος, απλά του έχει δοθεί λάθος κατεύθυνση. Βλέπεις, υποστηρίζεται ότι είτε συμβαίνει για να προκαλέσεις υπεραιμία στα χείλη σου, καθώς τα σαρκώδη κόκκινα και ζουμερά χείλη είναι από μόνα τους ερωτογενής ζώνη που προσκαλεί, ενώ η δεύτερη θέλει να δαγκώνεσαι για να μην ορμήξεις- συγκρατείς τις λέξεις από το να πηδήξουν εκτός των χειλιών σου. Η αλήθεια απέχει και από τις δύο εκδοχές. Βλέπεις το δάγκωμα χειλιών προκαλεί το ακριβώς αντίθετο. Λόγω του ότι τα χείλη είναι όντως ένα κήπος νευρικών απολήξεων, όταν συμβαίνει η υπεραιμία που λέγαμε στο νούμερο ένα, σχεδόν πάλλονται από την κυκλοφορία του αίματος, είναι λοιπόν σούπερ ευαίσθητα εκείνη τη στιγμή. Δαγκώνοντάς τα λοιπόν ελαφρώς πετυχαίνεις δυο πράγματα. Πρώτον, σημειακή μείωση της κυκλοφορίας, σαν να πατάς ένα τσιρότο στο δέρμα σου μετά από εμβόλιο. Και δεύτερον ελαφρύ πόνο που συγκεντρώνει την προσοχή σου εκεί, άρα σταματάει το σώμα σου να στέλνει μεγάλες ποσότητες αίματος «προς τα ψηλά» γιατί πολύ απλά του δείχνεις ότι σου προκαλεί δυσφορία. Με δυο λόγια; Δαγκώνεις χείλη για να ηρεμήσεις από τη φούντωση τη φλόγα που έχεις μέσα στην καρδιά…κυριολεκτικά!

 

5. Αφήνεις ακάλυπτο το τρίπτυχο καρπός-αυτί-λαιμός

Τον λαιμό τον αναλύσαμε και στο ένα, οπότε τον αφήνω εκτός. Ο συνδετικός κρίκος εδώ, είναι η κίνηση του χεριού στο πρόσωπο. Και ποιος καλύτερος κλέφτης-βοηθός στη διαδικασία αυτή; Τα μαλλιά σου φυσικά. Τα φέρνεις δεξιά κι αριστερά, τα πας μπρος πίσω, ζεσταίνεσαι κρυώνεις, αφήνεις το Έλαιο Μαλλιών “RPNZL” της ανάplasis που πέρασες πριν το ραντεβού με φασκόμηλο και δενδρολίβανο να κάνει τη δουλειά του, πάντα ένας καλός παραπλανητής πρέπει να φαίνεται και να είναι εντυπωσιακός. Κι όλα για να αποκαλύψεις τις πιο κρυφές και ίσως υποβιβασμένες ερωτογενείς σου ζώνες που όμως το σώμα σου από μόνο του βγάζει στο προσκήνιο. Είναι σαν να παραθέτεις σε σειρά -χωρίς καν να το καταλαβαίνεις- όλα εκείνα τα σημεία που έχεις υψηλές συγκεντρώσεις νευρικών απολήξεων, δηλώνοντας χωρίς να πεις λέξη πως «ναι, έχω ανάψει για τα καλά».

 

Ωχριούν πάντα τα λόγια μπροστά στα σώματα, μπροστά στο πρόσωπο κι όλες τις μικροεκφράσεις του καθώς εκείνες πάντα θα φλυαρούν και θα γίνονται οι πιο γλυκοί μας καταδότες. Στο πρόσωπο είναι όλα. Με τα μάτια να βγάζουν φωτιές, με τα μάγουλα και τα χείλη να κοκκινίζουν από ντροπή κι έξαψη, με  τα μαλλιά να στριφογυρνάνε δεξιά κι αριστερά σε έναν λαμπερό χορό υπονοούμενων.  Ανάplasis ο έρωτας, ίσως η πιο μεγαλειώδης από όλες.

 

 

Ανακάλυψε όλα τα προϊόντα της ανάplasis εδώ.

Πηγή: pillowfights.gr